Tarihçemiz

Tarihçemiz

TARİHÇEMİZ

31.03.2022 9221

HAYME ANA MESLEKİ ve TEKNİK

ANADOLU LİSESİ

TARİHÇESİ

2009-2010 Öğretim yılına kadar ilçemiz okullarından METEM bünyesinde bir bölümken 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Eski Dispanser binasında "Kız Teknik ve Meslek Lisesi" adı ile açılmıştır. Hazineye ait olan binamız Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. 2966 m2 alana sahip okulumuz 1250 m2 üzerine inşa edilmiştir.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında okulumuz yeni binasına taşınmış Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Çocuk Gelişimi Eğitimi bölümü, Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümleri ile eğitim öğretim faaliyetlerine mevcut binamızda devam etmektedir.

Çağa uyum sağlamış gençler yetiştirmek için kurulan okulumuz, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi daha iyi imkânlarla yetiştirip düşünce ufku ve yenilikçi ruhu açık Türkiye Cumhuriyeti'nin çıtasını daha yükseklere taşıyan bireyler olması için öğretmenleri ve idarecileri özverili bir şekilde tüm azmimizle çalışmaktayız. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak en büyük amacımız yalnızca İlköğretim mezunu gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, hayata hazır, bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş yeniliklere açık Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.

HAYME ANA

Hayme Ana, üç kıta yedi iklimde cihanşümul bir Türk Devleti'nin kurucusu olan Ertuğrul Gazi'nin annesi, Osman Gazi'nin babaannesidir. Türk tarihinde çok önemli şahsiyetlerden biri olan Hayme Ana, dünyada yaşayan bütün Türklerin cefakâr, fedakâr anasıdır ve Türk kadınları için en büyük simgedir. Oğlu Ertuğrul Gazi'nin ve torunu Osman Gazi'nin yetişmelerinde emeği olan onları geleceğe hazırlayarak devletin temelini atmış Dünya Tarihi'nin seyrinin değişmesine tesir etmiştir. O, Osmanlı Devleti'nin ilk harcını atan Devlet Ana'dır. Hayme Ana'nın tarih içinde gördüğü fonksiyon pek az anneye nasip olmuştur.

İLETİŞİM

Adres:
YENİ MAH. MUSTAFA TUŞİK SK. HAYME ANA MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO: 3A İÇ KAPI NO: 1 PASİNLER / ERZURUM


Telefon
(442) 661 3546


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın